#Veganuary / Nieuwjaarsopruiming

Veganuary voornemen? We laten je zien hoe je ook in het huishouden duurzaam en veganistisch kunt schoonmaken. Vooral bij het schoonmaken voor het nieuwe jaar kun je sorteren en overschakelen op duurzame veganistische en biologisch afbreekbare alternatieven.

 

Wat betekent Veganuary?

Veganuary is de naam die wordt gegeven aan een goed nieuwjaarsvoornemen dat het klimaat en het milieu ten goede komt: eet veganistisch en bestrijd de klimaatcrisis op je bord. De non-profitorganisatie "Veganuary" roept mensen wereldwijd op om in januari een veganistisch dieet uit te proberen. Bij CleanieWonder begint deze resolutie bij het bord en eindigt in de wasmachine – precies onze allesreiniger uit de tube kan niet alleen worden gebruikt voor alle huishoudelijke vlekken, CleanieWonder is ook klimaatneutraal en veganistisch.

 

Met deze tips kun je je nieuwjaarsschoonmaak op een veganistische en milieuvriendelijke manier doen:

 1. Krijg een overzicht

Heb je geen plan waar je moet beginnen? Je kunt het beste systematisch te werk gaan en voor elke kamer een schoonmaakplan maken, zodat je een overzicht krijgt. Opruimen, ja – maar doe het alsjeblieft zonder stress!

 

 1. Opruimen zoals Marie Kondo

Nu is het tijd om alles op te ruimen. Dit kan in het begin overweldigend lijken, maar daarna besef je pas echt hoeveel je eigenlijk hebt.

 

 1. Sorteer uit

Waar doe je afstand van en wat mag blijven? Hier is het goed om elk onderdeel in je hand te nemen en je af te vragen:

 • Maakt dit stuk me gelukkig?
 • Wanneer gebruik ik het?
 • Wanneer heb ik hem voor het laatst gedragen?
 • Is het al verlopen of kapot?

 

Bij twijfel helpt het om het stuk in kwestie eerst in een doos te bewaren. Als je het niet gemist hebt en ook niet gebruikt, kun je het zonder aarzelen weggooien of verkopen.

 

 1. Veganistische en milieuvriendelijke reiniging

Het nieuwe begin van het jaar is een mooi moment om dingen die je niet mooi vindt weg te doen. Onze missie is dat schoonmaakproducten ecologisch duurzaam en onschadelijk voor de gezondheid moeten zijn. Het nieuwe jaar biedt een goede gelegenheid om je eigen kast met schoonmaakmiddelen door te nemen, geleidelijk over te schakelen op ecologisch duurzame alternatieven en afscheid te nemen van de giftige chemische bommen in je huishouden. Met CleanieWonder kun je alle schoonmaakwerkzaamheden met slechts één tube aan.

 

 1. Veeg nat weg

Voor we de stukken weer opbergen, worden de kasten en planken allemaal grondig schoongeveegd. Meng hiervoor 1 eetlepel CleanieWonder uit de tube in 10 liter water. Veeg door met een vochtige doek. Om het hanteren te vergemakkelijken, raden we ook onze sprayflacon aan, waarin een hoeveelheid CleanieWonder ter grootte van een erwt voldoende is.

 

 1. Opbergen

Denk goed na over hoe je je stukken opbergt. Plan een systeem waarmee je de boel op lange termijn netjes kunt houden.

Tip: Etiketteermachines zijn een gemakkelijke manier om je voorraadkast opgeruimd te houden.

 

Kleidung einräumen

 1. Textiel reinigen

Alledaagse dingen als vloeren stofzuigen, afstoffen, ramen zemen, worden in de loop van het jaar steeds opnieuw gedaan. Maar hoe zit het met gordijnen, tapijten, bankbekleding en sierkussens? Hoewel we er elke dag mee in aanraking komen, worden deze textielen vaak vergeten. Nu is een goede gelegenheid om alle gordijnen en bedekkingen af te doen en ze in de wasmachine te wassen. Ook CleanieWonder kan hier zonder problemen gebruikt worden. Doe gewoon een beetje direct in de wastrommel of doe het in de daarvoor bestemde kamer bovenin.

Tapijten en sofa's kunnen ook gemakkelijk met CleanieWonder gereinigd worden. Zelfs hardnekkige vlekken worden in een oogwenk uitgewist.

 

 1. Afval verwijderen

Bij de jaarwisseling is het ook de moeite waard het opgehoopte afval op te ruimen. Of het nu gaat om originele verpakkingen, elektronisch afval of stapels karton, nu is het tijd voor recycling.

 

Wist je dat?

Ook onze verpakking is hier milieubewust en duurzaam. We gebruiken maïs als vulmateriaal. Deze maïschips kunnen gemakkelijk in water opgelost worden. Bovendien zijn onze buizen gemaakt van Co2 neutraal suikerriet dat weer aangroeit. Bovendien is de inhoud veganistisch, biologisch afbreekbaar en zijn we volledig klimaatneutraal met CleanieWonder (Climate Partner).

 

Upcycling tip: Onze maïssnippers zijn ook volkomen veilig voor kinderen. Bevochtigd met een beetje water kunnen ze gebruikt worden om grappige dierenfiguren te maken.

 

Laat ons gerust op Instagram en Facebook weten hoe je onze tips vond en voel je vrij om ons te linken in je voor en na berichten om een repost te krijgen!