Skijack en skibroek grondig reinigen met CleanieWonder: zo doe je dat

In deze blog willen we laten zien hoe je vlekken op je skijas of -broek snel en gemakkelijk kunt verwijderen en waar je op moet letten bij het wassen en impregneren van je skikleding om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

Modieuze skijassen en -broeken zien er niet alleen mooi uit, ze moeten ook veel doorstaan. Om deze reden is het juiste onderhoud van functionele kleding essentieel.

Over het algemeen geldt vooral: voordat je begint met het reinigen van je skikleding, moet je altijd eerst naar het label van de fabrikant kijken. Hier krijg je meestal de eerste informatie, bijvoorbeeld of je skikleding in de droger mag en welke watertemperatuur je moet instellen bij het wassen van de kleding.

Volg deze instructies altijd op, anders kun je je kleding ernstig beschadigen.

Skijacke geel schoonmaken in de sneeuw met CleanieWonder

Hoe vaak moet skikleding gewassen worden?

Het is belangrijk om je skikleding zo min mogelijk en zo vaak als nodig te wassen, omdat elke wasbeurt de stofvezels aantast en de impregneerlaag afbreekt.

Kleine vlekken op skijas en / of -broek verwijderen

Heb je een kleine vlek op je skijas of -broek en wil je niet het hele kledingstuk wassen? Geen probleem. Tenzij de instructies van de fabrikant anders vermelden, kun je wat van onze WonderClean-pasta direct op de vlek aanbrengen en na een korte inwerktijd de vlek met de bevochtigde tovergom of een zachte spons te lijf gaan. Vaak heb je geluk en is de vlek na korte tijd verdwenen.

WunderRein Skijacke endlich wieder sauber

Wat te doen als de vlekken op de skikleding hardnekkiger zijn?

Als het om hardnekkigere vlekken gaat of als het echt tijd is om je skijas te wassen, helpt niets meer: de wasmachine is nodig. En zelfs als we het al hebben genoemd: de eerste blik moet weer op het label van de fabrikant worden gericht.

Kies het liefst voor een fijnwasprogramma met zo laag mogelijke centrifugeersnelheid en een koude watertemperatuur. Het is belangrijk dat je het juiste wasmiddel kiest, omdat gewone wasmiddelen de kunststoffilm van skikleding kunnen aantasten en beschadigen.

Onze aanbeveling: Voeg wat van onze CleanieWonder-reinigingspasta rechtstreeks toe aan het wasmiddelbakje van je wasmachine om vuil en zweetresten voorzichtig te verwijderen en de vezelstructuur van je kleding intact te houden. Bovendien moet je het gebruik van wasverzachter vermijden, omdat dit de functionaliteit van je skikleding kan beïnvloeden en de poriën kan verstoppen.

Nog een voordeel van CleanieWonder ten opzichte van traditionele wasmiddelen: CleanieWonder heeft een waterafstotend effect en ondersteunt daarom de waterafstotende laag van je functionele kleding in plaats van deze bij het wassen te verwijderen.

Kan ik mijn skijack in de droger drogen?

Als je de tijd hebt, raden we aan om je skijack en -broek op te hangen om beschadigingen te voorkomen.

Maar als het echt sneller moet gaan en als het label van de fabrikant niets anders aangeeft, kun je je skijack ook in de droger doen. Als je de jack eerder met CleanieWonder hebt gewassen, kan het drogen in de droger zelfs een positief effect hebben op de waterafstotende laag van je skikleding.