Schone ramen - streeploos en zonder strepen!

De eerste zonnestralen doen hun intrede al en schijnen door de ramen. Met de eerste warme temperaturen staat de voorjaarsschoonmaak al op de to-do lijst.

Dit is vooral belangrijk voor ramen, want de sporen van de winter zijn hier duidelijk zichtbaar. Ruwe winterse weersomstandigheden of zelfs verkeersvuil blokkeren ons mooie uitzicht op de lente.

We hebben het voor het zeggen en onthullen hoe je ramen zo kunt schoonmaken dat strepen en lelijke strepen tot het verleden behoren.

Het juiste glazenwassersweer

Wachten op het juiste weer is geen excuus, maar wel belangrijk om vlekken tijdens het schoonmaken te voorkomen. Direct zonlicht tijdens het reinigen kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat het reinigingsmengsel te snel droogt. Je kunt het beste schoonmaken op een warme, maar bewolkte dag. Als de ramen in de schaduw staan, speelt het weer maar een kleine rol en kun je meteen beginnen.

Voorbereiding is het halve werk

Kind hinter dreckigem Fenster

Als je alles voorbereidt en op zijn plaats zet, bespaar je niet alleen tijd maar ook schoonmaakmateriaal:

Verwijder grof vuil zoals spinnenwebben en stuifmeel en borstel de ramen grondig met een handborstel. Begin met de binnenkant voordat je de buitenkant van het raam schoonmaakt. Tip: besteed vooral aandacht aan de hoeken, want daar hoopt zich het meeste vuil op.

 

Verwaarloos de raamkozijnen niet

Ga dan verder met het schoonmaken van de raamkozijnen. Meng eenvoudig 1 eetlepel CleanieWonder met 10 liter warm water. Doop het blauwe microvezeldoekje in het reinigingswater en veeg het hele raamkozijn schoon. Tip: Begin ook hier aan de binnenkant van de ramen voordat je de buitenkant schoonmaakt. Het is vooral belangrijk het doekje vaak uit te wassen. Veeg ten slotte droog.

 

Hoe CleanieWonder de blik scherpt

 

Je kunt CleanieWonder voor al je vensters gebruiken. Hiervoor bevelen we een royaal CleanieWonder pleistermengsel aan. Zo werkt het zonder strepen:

  1. Meng 1 eetlepel CleanieWonder in 10 liter warm water en roer goed gedurende een minuut. Omdat CleanieWonder dermatologisch getest is, hoef je hiervoor geen reinigingshandschoenen te dragen.
  2. Breng het reinigingsmengsel royaal aan op de voorkant van de ramen met de microvezeldoek en spreid het uit.
  3. Werk in cirkelvormige bewegingen van boven naar beneden en van binnen naar buiten.
  4. Gebruik een raamwisser en trek de ruiten grondig van boven naar beneden. Veeg aan het eind van elke strook de rubberen lip van de wisser droog met een doek.
  5. Poets ten slotte met de microvezeldoek.

Als de ramen grondig schoongemaakt zijn, volstaat het om af en toe met de spuitfles op te volgen en de ramen snel schoon te maken. Het populaire en strikt beperkte CleanieWonder reinigingspakket is hiervoor bijzonder geschikt.

 

Verzeker je nu van het gelimiteerde CleanieWonder reinigingspakket!

De CleanieWonder reinigingsset bevat alles wat je nodig hebt voor een succesvol gebruik van CleanieWonder. Met de bijgeleverde spuitfles kun je gemakkelijk CleanieWonder mengen en direct op de raamoppervlakken spuiten. Een microvezeldoek van hoge kwaliteit is ook in de verpakking inbegrepen. Gebruik het om je ramen de perfecte glans te geven. Perfect voor alle huishoudelijke taken.

Toepassing:

  1. Vul CleanieWonder in: Ongeveer een stukje CleanieWonder ter grootte van een erwt is voldoende voor de fles!
  2. Vul met lauw water: Vul de fles slechts tot ca. 3/4 vol!
  3. Schud gedurende 1 minuut: Schud goed zodat de pasta zich met het water vermengt! Dan is je allesreiniger uit de herbruikbare spuitfles klaar voor gebruik!

 

NIEUW: de microvezel glasdoek

Met deze doek kun je alle glazen oppervlakken schoonmaken, zoals ramen, glazen tafels, enz. zonder strepen achter te laten. Gebruik de glasdoek droog na reiniging met CleanieWonder in het reinigingsmengsel (niet zuiver!). De glasdoek is ook perfect om glazen uit de vaatwasser mee op te poetsen!

 

Altijd bij de hand: de duurzame spuitfles

Deze doos bevat 1 sprayflacon. De sprayflacon heeft een inhoud van 240 ml als hij helemaal gevuld is. Met deze fles bespaar je niet alleen vervelend plastic afval, maar je kunt de CleanieWonder pasta ook altijd bij de hand houden als schoonmaakmengsel.

 

Dit is hoe vaak je ramen moet schoonmaken

Het is niet mogelijk een algemene uitspraak te doen over hoe vaak ramen moeten worden schoongemaakt. Dit hangt van verschillende factoren af. Als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont, slaan uitlaatgassen en stof snel neer op de ruiten en zien de ruiten er snel weer vuil en grauw uit.

Normaal gesproken is het voldoende om je ramen twee tot drie keer per jaar echt grondig schoon te maken. Het is een goed idee om te wachten op de eerste pollenschuif voor je de ramen schoonmaakt. Zo zijn de ramen niet meteen weer vuil en bespaar je jezelf een hoop werk.

Hoe voor altijd van vuile ramen af te komen

Verreweg de meeste vlekken worden veroorzaakt door insectenuitwerpselen die zich stevig aan de ruit hechten. Het beste is om een glasschraper te gebruiken en de verklevingen voorzichtig weg te schrapen. Oude resten van ruitenreinigers, soms zelfs meerdere jaren oud, bevorderen ook lelijke strepen en strepen. Volg de stappen hierboven en begin altijd met de grove schoonmaak. Verwijder deze resten en afzettingen met geduld en helder water. Als dit gedaan is, kun je je ramen in het vervolg gemakkelijk schoonhouden zoals gewoonlijk met CleanieWonder.

 

Met dit in gedachten, op de spuitfles, klaar, gaan! Veel plezier met de voorjaarsschoonmaak met de CleanieWonder schoonmaaktips!