Hoe maak je een jaloezie aan de buitenkant schoon?

De zon schijnt door de ramen en opeens merk je het vuil en stof op dat zich heeft opgehoopt op de buitenjaloezieën, zoals de buitenjaloezieën. Deze zijn het hele jaar in bedrijf en worden daarom blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en vuil. Door de voortdurende hitte in de zomer, pollenstof in de lente of wind en weer in de herfst, hoopt zich geleidelijk hardnekkig vuil op.

Daarom is een basisreiniging van zonnebrandmiddelen minstens tweemaal per jaar aan te bevelen.

Waar moet op gelet worden vóór het schoonmaken?

Het schoonmaken van een buitenjaloezie, zoals VALETTA, mag alleen gebeuren als de lamellen in horizontale stand staan en de buitenjaloezie volledig neergelaten is. Schakel voor de zekerheid tijdens het schoonmaken de stroomtoevoer naar de buitenste jaloezieën uit. Opgelet: Er mag geen water in de bovenste lamel dringen.

Raffstoren Reinigung mit WunderRein

Tips voor het schoonmaken van buitenjaloezieën

Onze reinigingspakket is bijzonder geschikt voor het reinigen van buitenjaloezieën. Het microvezeldoekje dat erin zit is perfect om de CleanieWonder reinigingspasta fabelachtig op de buitenste jaloezie aan te brengen. De verdunde reinigingspasta kan ook met dit doekje perfect op deze oppervlakken aangebracht worden en vergemakkelijkt het schoonmaken – en helemaal zonder irriterende ingrediënten die handen of ogen aantasten.

Maak voor het eigenlijke schoonmaken een microvezeldoek klaar, een emmer warm water en de CleanieWonder reinigingspasta. Meng nu de pasta samen met het water en los het goed op. 1 el. van de pasta is voldoende voor ca. 10 liter water.

Raffstore Reinigung

  1. Welke reiniger is geschikt?

Bij het schoonmaken van uitwendige jaloezieën is het belangrijk geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken die schrobben, oplosmiddelen of chloor bevatten. Verder is schoonmaken met alcohol of benzine niet aan te bevelen. Hoe natuurlijker en zachter het schoonmaakmiddel, hoe beter. Daarom is CleanieWonder de beste en zachtste keuze. CleanieWonder is biologisch afbreekbaar en duurzaam geproduceerd in Oostenrijk.

  1. Welke accessoires heb ik nodig voor het schoonmaken?

Warm water met CleanieWonder en onze microvezeldoek is alles wat je nodig hebt. Bevochtig het microvezeldoekje gewoon met het water-CleanieWonder mengsel en wring het goed uit. Veeg dan latje voor latje af met de vochtige doek. Een microvezeldoek is bijzonder geschikt voor het schoonmaken van buitenjaloezieën, omdat hij heel zacht is voor de coating en geen krassen achterlaat. Veeg ten slotte met een droge microvezeldoek, zodat er geen strepen ontstaan.

  1. Waar moet ik rekening mee houden?

Om de buitenste jaloezieën niet te beschadigen en tegelijk het beste schoonmaakresultaat te verkrijgen, moeten de lamellen in een horizontale stand geplaatst worden.

  1. Hoe houd ik de geleiderails schoon?

Niet alleen de lamellen zelf, maar ook de geleiderails moeten tweemaal per jaar schoongemaakt worden. De geleiderails zijn verantwoordelijk voor het soepel glijden van de buitenste jaloezielamellen. Deze moeten ook schoongemaakt worden, want anders kunnen vuilresten of insecten het glijden belemmeren.

  1. Let op: Houd je vingers van de bovenste rail

Alle elementen binnenin de bovenste rail, zoals de lagerblokken, mogen nooit schoongemaakt, geolied of gesmeerd worden. Deze elementen zijn onderhoudsvrij. Als ze niettemin schoongemaakt worden, verliezen ze hun wrijvingskracht en kan de buitenste jaloezie niet meer goed op en neer bewogen worden.

 

Nog steeds op zoek naar een geschikte zonbeschermingsoplossing? VALETTA buitenjaloezieën hebben het voordeel dat ze door hun speciale bekleding minder vatbaar zijn voor verontreiniging. Samen met onze reinigingstips blijven de buitenste jaloezieën schoon en kun je lang genieten van de zonwerende oplossing.