Het grillrooster schoonmaken: Hoe maak je de grill snel schoon

De zon schijnt en de barbecue is weer aangestoken! Maar na het gezellige samenzijn is er altijd nog de vervelende taak van het schoonmaken van de barbecue. Deze tips & trucs moet je beslist kennen – zodat je barbecue lang schoon blijft en vervelende vlekken verleden tijd zijn!

 

Hoe graag we ook allemaal grillen en eten, niemand is echt dol op het schoonmaken van de grill. We laten je zien hoe je je grill weer kunt laten glimmen zonder urenlang schrobben en op een milieuvriendelijke manier.

 

Vóór het grillen:

Ui:

Snijd na het opwarmen een ui in het midden en maak er je rooster mee schoon. De ui absorbeert alle resten en ontsmet tegelijk je grill voor je eten.

 

Olie:

Voor je gaat grillen, olie je grillrooster in. Dit voorkomt dat het voedsel blijft kleven en voorkomt onnodige problemen. Zorg er alleen voor dat de olie niet druppelt, anders roert hij snel de barbecue-as op.

 

Na het grillen:

Borstel, nadat het rooster is afgekoeld, los vuil van het rooster. Je kunt proberen afzonderlijke delen van het rooster te verwijderen en ze in de gootsteen schoon te maken.

Je kunt CleanieWonder voor alles gebruiken. CleanieWonder is een allesreiniger voor alle oppervlakken. Het is milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en 100% huidvriendelijk – vooral in de zomer wil je geen handschoenen aan hoeven doen!

 

Dit is hoe het werkt:

Breng CleanieWonder royaal aan op alle vlekken en laat even inwerken. Verwijder daarna de vlekken met de natte magische gum. Voor hardnekkige vlekken kun je de poetssteen uit de reinigingspakket gebruiken. Maak de steen van tevoren goed nat en schrob dan voorzichtig. Wees voorzichtig met roestvast staal!

Voor Na Grill 

Overigens kunnen gasgrills heel eenvoudig schoongemaakt worden door ze uit te branden! Zet hiervoor de temperatuur op vol en sluit het deksel onmiddellijk na het grillen. Het residu op het grillrooster brandt eraf door de hoge hitte in het interieur. Zodra het rooster ophoudt met roken, is alles afgebrand en kan het roet met een borstel verwijderd worden.

 

De binnenkant schoonmaken na het barbecueseizoen

Na een barbecueseizoen ziet het deksel er niet meer zo mooi uit. Ingebrand verhard vet laat hardnekkige lelijke vlekken achter. Ook hier biedt CleanieWonder een remedie. CleanieWonder lost vet op en kan gewoon onverdund aangebracht worden. Laat daarna intrekken en veeg af. Je deksel zal er weer als nieuw uitzien.

 Grill Voor Na

Maak de barbecue winterklaar

Hier raden we een grondige reiniging van alle onderdelen aan en een deksel voor de barbecue. Zo kan de barbecue het hele jaar buiten staan en is hij beschermd tegen corrosie.

 

Met onze reinigingspakket krijg je alles wat je nodig hebt om je barbecue klaar te maken voor het zomerseizoen: