De magnetron schoonmaken: hoe krijg je je magnetron weer goed schoon

Veel keukens zouden ondenkbaar zijn zonder de magnetron. Geen wonder, want het opwarmen van voedsel, kant-en-klaar maaltijden of babyvoeding is gemakkelijk en kost niet veel tijd. Het probleem: hoe voorzichtig je ook bent en of je een deksel over het voedsel legt, na een tijdje zijn de vele kleine vlekken in de kookkamer van de magnetron niet meer te overzien en is het tijd voor schoonmaken.

In dit artikel willen we je laten zien hoe je je magnetron snel, gemakkelijk en duurzaam kunt schoonmaken.

De magnetron schoonmaken met onze CleanieWonder allesreiniger

Als de binnenkant van je magnetron maar een beetje vuil is, kan het voldoende zijn om met een spuitfles een mengsel van CleanieWonder en water op de aangetaste plekken aan te brengen en het na korte tijd met een vochtige microvezeldoek af te vegen.

Het bereiden van het CleanieWonder schoonmaakmengsel is kinderspel: Doe gewoon een stukje CleanieWonder ter grootte van een erwt direct in de spuitfles. Vul de fles tot ongeveer 3/4 vol met lauw water en schud de fles dan ongeveer een minuut, zodat onze reinigingspasta volledig in het water kan oplossen.

Als de magnetron al wat vuil is, raden we je aan eerst een kopje water in de binnenkant van de magnetron te doen en het water twee minuten op de hoogste stand te verwarmen, voordat je de hierboven beschreven behandeling met CleanieWonder uitvoert. De aldus geproduceerde stoom zal de voedselresten al voor de eerste keer losmaken.

Je kunt ook CleanieWonder gebruiken om de magnetron schoon te maken bij hardnekkige vlekken en zware vervuiling. Breng onverdunde CleanieWonder direct op de aangetaste plekken aan met een reinigingssponsje. Na een reactietijd van 15-20 minuten kun je de magnetron afvegen met een vochtige doek.

Tussen haakjes: Je kunt de reactietijd ook gebruiken om de buitenkant van de magnetron schoon te maken. Breng eenvoudig een beetje CleanieWonder reinigingsmengsel aan op een doek en maak de buitenkant van de wasmachine schoon.

Alternatief: Reinig de magnetron met citroen en/of azijn

Een andere heel gebruikelijke manier om de binnenkant van je magnetron schoon te maken is met azijn of citroen. Vul gewoon een magnetronbestendige kom met 150 ml water en voeg een scheutje azijn of, als alternatief, het sap van een halve citroen en de uitgeperste citroenhelft aan het water toe. Magnetron het mengsel dan twee minuten op de hoogste stand. Laat de deur na het verstrijken van de tijd nog 5 minuten dicht, zodat de stoom zijn volle effect kan ontwikkelen. Veeg ten slotte de binnenkant van de magnetron uit met een vochtige doek om resten te verwijderen.