De douchecabine schoonmaken - zo werkt het echt!

Kalkaanslag, vuil en strepen kunnen heel vervelend zijn. Met deze onderhoudsinstructies en toepassingstips glanst de douche weer als nieuw en blijft hij mooi schoon

In principe bestaat een doucheruimte uit verschillende onderdelen en materialen. Of het nu tegels, glas of kunststof zijn, er moeten verschillende onderhoudsvoorschriften in acht worden genomen.

In principe heeft u geen agressieve speciale reiniger met extreme pH-waarden nodig. De douchewand kan ook heel voorzichtig en duurzaam worden gereinigd. CleanieWonder is zacht en mild, huidvriendelijk en dermatologisch getest. Bovendien is deze multireiniger uit de tube veganistisch & biologisch afbreekbaar - 1 middel in plaats van 10 verschillende huishoudelijke producten.

Gereedschap voor het schoonmaken van uw douchewand

Gereedschap:

Om een perfect streeploos resultaat te bereiken, moet u ook schoonmaakhulpmiddelen gebruiken. De reinigingsdoos bevat reeds de magische gom, de microvezeldoek en de reinigingssteen. Daarnaast raden wij u aan altijd met een rubberen wisser voor glas te werken.

Let op: Vermijd contact met harde gereedschappen op glas, emaille en roestvrij staal!

Gebruik van CleanieWonder onder de douche:

1. voor lichte vlekken:

Als het glas slechts lichte vlekken heeft, kunt u 1 eetlepel CleanieWonder oplossen in 10 liter warm water en het glas met een spons reinigen. Vervolgens gladstrijken met een rubberen trekker en droogwrijven met een microvezeldoek. 

2. voor hardnekkige vlekken:

U kunt de pasta ook rechtstreeks op een vlek aanbrengen; dankzij de zachte dermatologische formule zijn zelfs rubberen handschoenen niet nodig. Breng de pasta eenvoudig over een groot oppervlak op de vlek aan en laat het 1 uur inwerken. Vervolgens veegt u de oppervlakken schoon met de natte Magic Eraser en poetst u alles zoals gewoonlijk. U kunt de reinigingssteen ook gebruiken bij kalkvlekken of verkleuringen in de kuip (let op: niet op glas aanbrengen). In plaats van de Magic Eraser wordt de reinigingssteen na de inwerktijd bevochtigd en wordt de aangetaste plek geschrobd.

Hier ziet u het voor/na resultaat van een van onze klanten:

Wat te doen als er toch hardnekkige kalkvlekken blijven?

Geduld is het antwoord. Kalkaanslag kan zich diep in het oppervlak vreten. Aangezien kalkaanslag ook niet "van de ene dag op de andere" ontstaat, zijn tijd en meerdere toepassingen hier de sleutels tot succes.

Alternatief: azijn en citroenzuur

Een natuurlijk alternatief zou azijn en citroenzuur zijn. Deze laten echter een zeer langdurige bijtende geur achter en helpen niet, vooral niet bij vetvlekken. CleanieWonder reinigt zorgvuldig alle huishoudelijke vlekken en is als allrounder niet alleen geschikt voor kalkvlekken, maar ook voor alle andere huishoudelijke klussen.

Voorkomen is beter dan genezen - zo blijft de douche nog lang schoon

Om op lange termijn van de reinigingsresultaten te genieten, raden wij aan om niet alleen de reinigingsmiddelen na elke douchebeurt grondig met helder water uit te spoelen, maar vooral om na de douchebeurt zelf altijd een rubberen trekker op het glas te gebruiken om kalkafzettingen en watervlekken te vermijden. Maak uw doucheruimte regelmatig schoon om te voorkomen dat hardnekkig vuil zich vastzet, en vergeet niet de gebruikte reinigingsmiddelen altijd met helder water na te spoelen om de oppervlakken streeploos te houden.

Tip: Vergeet uw fittingen niet! Ook hier geldt: CleanieWonder met veel water verdunnen, afvegen en uw beslag glanst weer als nieuw:

 

Koop nuuw reinigingsbox voor de optimale reiniging van uw badkamer, duurzaam en effectief!